وکیل آب

وکیل آب

نحوه اخذ مجوز نصب منصوبات چاه آب

شرح چگونگی صدور مجوز نصب منصوبات چاه و مواد قانونی مرتبط

در این مقاله نحوه صدور مجوز نصب منصوبات چاه و قوانین مرتبط با آن را برای شما توضیح می دهیم. پس از تایید اتمام حفاری چاه در مهلت مقرر، با ارائه نتایج آزمایش پمپاژ از سوی متقاضی، تعیین قدرت، نوع و قطر لوله آبده، میزان بهره برداری، تعیین نوع تجهیزات ضروری از جمله کنتور هوشمند حجمی توسط کارشناس پیشنهاد و برابر نظر کمیسیون رسیدگی به صدور پروانه ها اقدام خواهد شد. نصب کنتور حجمی هوشمند به منظور کنترل و مدیریت میزان برداشت آب از چاه های مجاز انجام می گیرد. وفق ماده 12 قانون توزیع عادلانه آب صاحبان پروانه بهره برداری از چاه ها مکلفند که گزارش میزان آب برداشتی را مطابق با درخواست و دستورالعمل وزارت نیرو ارائه دهند، لذا کلیه چاه ها می بایست مجهز به کنتور حجمی با هزینه صاحب پروانه گردند. دقت کنید در صورت عدم نصب کنتور حجمی بر منصوبات چاه، کارشناسان گشت و بازرسی شرکت آب منطقه ای تلف صورت گرفته را به شرکت گزارش می دهند. بازدید از منابع آب زیرزمینی و اندازه گیزی میزان آبدهی، قرائت کنتور و بررسی صحت عملکرد آن و کنترل منصوبات چاه بر عهده اکیپ های گشت و بازرسی شرکت های آب منطقه ای به تفکیک شهرستان های هر استان می باشد. همچنین در جهت جلوگیری از برداشت بی رویه سفره های آب زیرزمینی امور منابع آب شهرستان ها می توانند از طریق مذاکرات با دادستان و ادارات برق مربوطه نسبت به قطع برق چاه ها در فصل های غیرزراعی اقدام نمایند.

مطالعه کنید :  حفاظت قانوني از قنوات و منابع آبهاي زير زميني

منصوبات چاه متشکل از لوله آبکشی، پمپ، شناور یا توربین می باشد که مشخصات هر یک از آنها باید با مجوز تطبیق نماید. هر گونه تغییر در نصب تجهیزات توسط مالک که مغایر با مشخصات مجوز صادر شده باشد مصداق برداشت بی رویه در نظر گرفته شده و تخلف محسوب می شود. شایان ذکر است که برابر بند 3 ماده 24 آئین نامه اجرای فصل دوم قانون توزیع عادلانه آب در مورد چاه های دارای مجوز قانونی که بیش از حد مجاز برداشت می نمایند ضمن دریافت اخطار و مهلت 20 روزه نسبت به نصب منصوبات مجاز، در صورت انقضا مهلت داده شده و عدم اقدام توسط مالک، منصوبات چاه برچیده شده و تا نصب منصوبات جدید چاه فرد خاطی مسدود می گردد، در مواردی که نصب کنتور حجمی امکان پذیر باشد جایگزین تغییر منصوبات خواهد شد.

آیا تا به حال واژه تقلیل منصوبات چاه های آب دارای مجوز به گوشتان خورده است؟؟؟

با توجه به وضعیت بحرانی منابع آب زیرزمینی بخصوص در مناطقی که با تنش آبی مواجه هستند در راستای طرح احیاء و تعادل‌بخشی منابع آب یکی از راهکارهای کاهش برداشت آب از منابع آب زیرزمینی، کاهش ظرفیت برداشت چاه های آب دارای مجوز در بخش های اساسی از جمله بخش کشاورزی می باشد که مهم ترین و پرمصرف ترین سهم مصرف آب در کشور ما را به خود اختصاص داده است و بر همین اساس بسیاری از چاه ها علیرغم داشتن مجوز در نوبت تقلیل منصوبات قرار گرفته اند.

مدارک مورد نیاز جهت ثبت اولیه درخواست در دفاتر پیشخوان

مطالعه کنید :  مراحل اخذ مجوز استقرار دستگاه حفاری

 الف: فرم درخواست تکمیل و امضا شده توسـط مالک پروانه یا نماینده قانونی او (تقاضا دهنده در صورت داشتن شریک در پروانه بایستی سـرگروه پروانه و یا نماینده قانونی آن ها باشد و امکان دریافت تقاضا از سایر شرکاء وجود ندارد.)

ب: تکمیل فرم شـماره 1 که پس از ثبت درخواسـت اولیه از سـامانه صـادر و در اختیار درخواست دهنده قرار می گیرد (مندرجات این فرم باید به تایید دفاتر اسناد رسمی برسد)

ج: تصویر اسکن شده کارت ملی درخواست دهنده

د: تصویر اسکن شده صفحه اول شناسنامه درخواست دهنده

 ه: تحویل اصل شناسنامه تکمیل شده حفاری چاه

و: تحویل اصل مجوز/ پروانه صادره قبلی (شامل اصل مجوز حفر یا جابجایی)

ز: تحویل اصل پروانه بهره بـرداری قبلی (این پروانـه در اختیار مالک چاه قرار داشـته و در زمان صدور مجوز نصب منصوبات جدید و یا پروانه بهره برداری بهینه باید به امور آب مربوطه مسترد گردد تا پروانه جدید قابلیت صدور یابد)

ح: پاکت آدرس نویسی شده (آدرس گیرنده اداره منابع آب شهرستان)

برچسب ها : , ,
ارسال دیدگاه
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها