وکیل آب

وکیل آب

سلسله مراتب اعتراض به تعیین حدود بستر و حریم رودخانه ها و مجاری آبی از ابتدا تا انتها

در این مقاله با نحوه اعتراض به بستر و حریم رودخانه ها و سلسله مراتب آن از ابتدا تا انتها آشنا می شوید.

گام نخست (کمیسیون ماده 3):

اگر برای رودخانه یا مسیل مجاور ملک، روستا، شهر و یا اراضی کشاورزی شما از طرف وزارت نیرو یا شرکت های آب منطقه ای حدود بستر و حریم تعیین شده است و شما به آن حدود تعیین شده اعتراض دارید، می توانید اعتراض خود را از طریق کمیسیون ماده 3 رسیدگی به اعتراض بستر و حریم رودخانه ها پیگیری نمائید.

دقت کنید ممکن است حدود بستر و حریم رودخانه از طریق پاسخ یک استعلام برای اداره ثبت، شهرداری، بنیاد مسکن و … به شما ابلاغ شود و یا ممکن است اعلام تعیین حدود بستر و حریم رودخانه از طریق انتشار در روزنامه های محلی یا حتی بنر و طرق دیگر اطلاع رسانی گردد. در این صورت نیز  برای اینکه مشخص گردد حدود رودخانه مجاور زمین شما کجا قرار گرفته،حتما با در دست داشتن نقشه زمین خود به امور آب شهرستان یا شرکت آب منطقه ای استان خود مراجعه نمائید.

به این نکته دقت کنید که اعتراض خود را در امور آب شهرستان یا شرکت آب منطقه ای استان به صورت کتبی ثبت نمائید. زیرا مطابق با ماده 3 آئین مربوط به بستر و حریم رودخانه ها، انهار، مسیلها، مردابها، برکه های طبیعی و شبکه های آبرسانی، آبیاری و زهکشی مصوب 11/08/ 1379  در صورتی که مالکین حقوقی یا حقیقی نسبت به تعیین حریم و بستر مجاری آبی در مجاورت اراضی خود به نظر کارشناس فنی دفتر مهندسی رودخانه ها و سواحل شرکت آب منطقه ای استان خود معترض باشند، اعتراض آنها از طریق کمیسیون ماده 3 آیین نامه مذکور قابلیت بررسی و تجدید نظر خواهد داشت. اعضاء کمیسیون مورد نظر متشکل از دو عضو فنی و یک عضو حقوقی می باشند. لازم به ذکر است درخواست اعتراض مراجعین تنها پس از گذشت یک ماه از وصول پاسخ استعلام به آنها (تعیین حریم و بستر موردی) و یا پخش اطلاعیه های محلی (تعیین بستر و حریم سرتاسری) ترتیب اثر داده می شود. مراجعین می توانند با مراجعه به دبیرخانه کمیسیون ماده 3 مدارک مورد نیاز که در ذیل به آنها اشاره شده است را به منظور تشکیل پرونده و ارسال آن به کمیسیون ماده 3 را تسلیم دبیرخانه نمایند و منتظر صدور رای کمیسیون باشند.

مطالعه کنید :  حکم ساخت بنا در رودخانه یا مجرای گذر آب

مدارک مورد نیاز جهت طرح و بررسی اعتراض متقاضیان در کمیسیون ماده 3:

  • اخطاریه صادره (در صورت وجود)، اطلاعیه کتبی که ممکن است به صورت اعلام موردی و یا سراسری باشد.
  • درخواست رسیدگی به اعتراض
  • فرم استشهادنامه در صورت املاک فاقد سند
  • کپی سند مالکیت زمین مورد نظر (در صورت وجود)
  • صورتجلسه تطبیق موقعیت زمین با سند مالکیت مورد ادعا
  • فرم استعلام از سازمان ثبت اسناد و املاک برای اسناد دارای سابقه ثبتی
  • فرم کارشناسی اولیه پرونده
  • گزارش تعیین حد بستر و حریم رودخانه
  • فایل های خروجی مدلسازی انجام شده توسط نرم افزار
  • نقشه حد بستر و حریم رودخانه که محدوده مورد نظر بر روی آن مشخص شده باشد

ممکن است یک یا چند مدرک از مدارک بالا را در دست داشته باشید، ولی حتما آنچه در اختیار دارید به دبیرخانه کمیسیون تحویل دهید تا اعضا کمیسیون بتوانند نظر بهتر و جامع تری در خصوص حد بستر و حریم در مجاورت ملک شما ارائه نمایند.

اگر برای ارائه نظر دقیق تر به عکس های هوایی قدیمی نیاز باشد، احتمالا کارشناسان مربوطه به شما اطلاع خواهند داد. سعی کنید در اسرع وقت عکس های هوایی قدیمی از محدوده مورد اعتراض خود تهیه کنید و به کمیسیون ماده 3 ارائه نمائید.

گام دوم (کمیسیون آب های زیرزمینی):

پس از ابلاغ رای صادره به شاکی توسط دبیرخانه کمیسیون ماده 3، شخص شاکی می تواند اعتراض خود را نسبت به رای مذکور بر اساس تبصره ۵ ماده واحده قانون تعیین تکلیف چاه های آب فاقده پروانه بهره برداری مصوب ۱۳۸۹ مجلس شورای اسلامی مبنی بر رسیدگی به اختلافات ناشی از اجرای این قانون (ماده واحده) و قانون توزیع عادلانه آب از طریق کمیسیون رسیدگی به امور آب های زیرزمینی که در شرکت های آب منطقه ای تابعه وزارت نیرو مستقر هستند، مطرح نماید. کلیه دعاوی مطرح شده اشخاص علیه دولت در محاکم عمومی به این کمیسیون ارجاع می گردد. کمیسیون مذکور مرکب از یک نفر قاضی با حکم ریاست قوه قضاییه که رای لازم توسط او صادر می شود، یک نماینده از سازمان جهاد کشاورزی و یک نماینده از شرکت آب منطقه ای استان با حکم مدیر عامل آن سازمان ها می باشد. لازم به ذکر است مهلت مقرری در قانون برای اعتراض به رای کمیسیون ماده 3 از تاریخ ابلاغ آن ذکر نشده است.

مطالعه کنید :  اعتراض به رای صادره کمیسیون سه نفره رودخانه ها

بر اساس ماده 15  آيين نامه اجرايي قانون تعيين تكليف چاه هاي آب فاقد پروانه بهره برداري مصوب 1390/01/28 شاكي مكلف است شكايت كتبي خود را با رعايت ترتيبات مقرر در دستور العمل ابلاغي از سوي وزارت نيرو در خصوص تشكيل پرونده، تسليم مدارك به كميسيون، چگونگي ثبت و بايگاني پرونده هاي واصله راسأ و به طور مستقيم يا توسط نماينده قانوني خود به دبيرخانه ارائه كند و دبيرخانه آن را ثبت نمايد.

گام سوم و پایانی ( دیوان عدالت اداری):

شما می توانید حتی پس از صدور رای کمیسیون رسیدگی به آبهای زیرزمینی به رای صادره اعتراض نمائید. اما چون این کمیسیون یک مرجع قضایی محسوب می شود، اعتراض خود را باید به دیوان عدالت اداری ارائه نمائید. دیوان عدالت اداری به اعتراض شما رسیدگی می کند.

برای اعتراض به رای کمیسیون آبهای زیرزمینی چقدر فرصت است؟

طبق تبصره 5 ماده واحده قانون تعیین تکل یف چاهای آب فاقد پروانه بهره برداری، رای کمیسیون رسیدگی به امور آبهای زیرزمینی ظرف مهلت 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل اعتراض در دیوان عدالت اداری است. همچنین در دیوان عدالت اداری نیز رای صادره از شعبه بدوی ظرف 20 روز از تاریخ ابلاغ، قابل اعتراض در شعبه تجدیدنظر دیوان عدالت اداری است. به این نکته توجه کنید که مهلت تقدیم دادخواست براي اشخاص داخل كشور سه ماه و براي افراد مقيم خارج كشور، شش ماه است از تاریخ ابلاغ می باشد.

در صورتیکه برای اعتراض به حدود بستر و حریم تعیین شده برای رودخانه مجاور ملک خود نیاز به راهنمایی دارید با مشاوران ما در اینجا مشورت کنید. به فراخور نیاز خود می توانید با کارشناس فنی، کارشناس رسمی دادگستری و یا وکیل و مشاور حقوقی صحبت کنید.

مطالعه کنید :  اعتراض به بستر و حریم رودخانه
تهیه شده توسط گروه علمی وبسایت “وکیل اب”
برچسب ها : , , ,
ارسال دیدگاه
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها