وکیل آب

وکیل آب

مجازات برداشت غیرمجاز آب از کانالهای آبیاری چیست؟

مجازات برداشت غیرمجاز آبمجازات برداشت غیرمجاز آب از کانالهای آبیاری چیست کانالهای آبیاری با هدف انتقال آب از یک سد، بند و یا مخزن آب به اراضی کشاورزی ساخته می شوند و عموماً در زمان ساخت آنها میزان سهم آب برای اراضی کشاورزی واقع در مسیر کانال و اراضی آبخور آن مشخص می گردد. خشک سالی و کاهش بارندگی در طول سالهای گذشته از یک سو و روند توسعه باغات و تبدیل اراضی دیم به باغات و باغ ویلاها موجب شده است تا نیاز آبیاری افزایش یابد. متاسفانه این مسئله موجب می شود تا افراد به هر وسیله ای برای تامین آب مورد نیاز خود اقدام نمایند … از حفر چاه های آب غیرمجاز گرفته تا پمپاژ آب از رودخانه های دائمی و اگر رودخانه ها آب کمی داشته باشند، پمپاژ آب از کانالهای آبیاری انتخاب بعدی آنها می باشد. برداشت غیر مجاز آب از کانالهای آبیاری باعث می شود تا سهم آب اراضی پایین دست کانال در طول مسیر کانال کاهش یابد و کشاورزان نتوانند حقابه خود را دریافت کنند. شاید آنها که از کانالهای آبیاری برداشت آب غیرمجاز انجام می دهند، نمی دانند حق دیگری را در سهم آب استفاده می کنند … اما دولت برای جلوگیری از این اتفاق چه کاری انجام می دهد؟

یکی از وظایف دولت جلوگیری از برداشت آب از کانالها و رودخانه ها است. از این رو با متخلفین در این زمینه برخورد می شود و مجازاتهای برای جلوگیری از این برداشت غیرمجاز آب در نظر گرفته شده است. مطابق با ماده 45 قانون توزیع عادلانه آب مصوب سال 1361 :

مطالعه کنید :  فرآیند اخذ مجوز جهت افزایش آبدهی چاه ها

ماده 45 – اشخاص زیر علاوه بر اعاده وضع سابق و جبران خسارت وارده به 10 تا 50 ضربه شلاق و یا از 15 روز تا سه ماه حبس تأدیبی بر حسب موارد جرم به نظر حاکم شرع محکوم می شوند:

الف – هـر کـس عمـداً و بـدون اجـازه دریچـه و مقسـمی را بـاز کنـد یـا در تقسـیم آب تغییـری دهـد یـا دخالـت غیـر مجـاز در وسـائل انـدازه گیـری آب کنـد یـا بـه نحـوی از انحاء امر بهره برداری از تأسیسات آبی را مختل سازد.

ب ـ هـر کـس عمـداً آبـی را بـدون حـق یـا اجـازه مقامـات مسـئول بـه مجـاری یـا شـبکه آبیاری متعلق به خود منتقل کند و یا موجب گردد که آب حق دیگری به او نرسد.

ج ـ هر کس عمداً به نحوی از انحاء به ضرر دیگری آبی را به هدر دهد.

د ـ هر کس آب حق دیگری را بدون مجوز قانونی تصرف کند.

هـ ـ هر کس بدون رعایت مقررات این قـانون بـه حفـر چـاه و یـا قنـات و یـا بهـره بـرداری از منابع آب مبادرت کند.

تبصره ـ در مورد بنـدهای (ب) و (ج) و (د) بـا گذشـت شـاکی خصوصـی تعقیـب موقـوف میشود. مقررات مختلفه ماده 46 ـ آلوده ساختن آب ممنوع است، مسئولیت پیشگیری و ممانعت و جلوگیری از آلودگی منابع آب به سازمان حفاظت محیط زیست محول میشود.

اگر برداشت غیر مجاز آب با موتور برق صورت گیرد و عوامل گشت و بازرسی شرکت آب منطقه ای متوجه بشوند، یا موتور برق به شرکت مربوطه منتقل می شود و یا اخطاریه جهت جمع آوری آن به متخلف ارائه می شود. در صورتی که برای بار اول این اتفاق بیفتد می توان با ارائه تعهد به شرکت مذکور موتور برق را عودت نمود، اما در صورت تکرار این عمل و بالاخص در صورت برداشت حجم زیاد آب از کانال یا رودخانه، مشمول مجازاتهای مختلف از جمله پرداخت خسارت به شرکت آب منطقه ای و یا در صورت تکرار به دفعات متعدد می تواند مشمول مجازات کیفری نیز شود.

مطالعه کنید :  دشت های ممنوعه و آزاد
تهیه شده توسط گروه علمی وبسایت “وکیل آب”
برچسب ها : , , , ,
ارسال دیدگاه
0 0 رای ها
امتیاز مقاله
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها